8. sept 2009

Stockholmi Mudilasring alustas 13.septembril















Fotol on paremalt Mudila korraldajad: Maire Vill, Mariliina Vilimaa von Uexküll, Aili Suiste, Sirle Sööt, Terje Möllits, Liiu Viru. Pildilt puuduvad: Ingrid Vigel, Tuulikki Bartosik, Hedy Viita ja Alar Haukanõmm. Foto: Johannes von Uexküll (4a.)

Stockholmi Mudilasring 0-10.a. lastele
13. ja 27.sept, 11. ja 25.okt, 8. ja 22. nov, 6. ja 13.dets.

5-10.a. lapsed alustavad kl 10 eesti keele tunniga,
pisematele laul, käeline tegevus kl 10.30
Stockholmi Eesti Majas, Wallingatan 32, 1 tr.
Lähem info http://www.mudilased.se/


Registreerimine mudilasring@gmail.com


Stockholmi Mudilasring ootab taas lapsi Eesti Majja

Stockholmi Mudilasring alustab oma kolmandat sügishooaega 13. septembril. Sellel sügisel kohtutakse kaheksal korral- 13. ja 27.septembril, 11. ja 25.oktoobril, 8. ja 22. novembril ning 6. ja 13.detsembril. Nendest viimasel korral toimub jõulupidu koos jõuluvanaga.

Muudatusi on Mudilasringi tegevuses mitmeid. Esiteks muutus tegevuse juriidiline vorm. Kui varem tegutseti Rootsi Eestlaste Liidu toimkonnana, siis nüüd tegutseb Mudilasring iseseisva organisatsioonina, mida juhib 10.juunil asutamiskoosolekul valitud juhatus järgmises koosseisus: Sirle Sööt (esimees), Liiu Viru (aseesimees), Terje Möllits (sekretär), Tuulikki Bartosik (asesekretär), Maire Vill (laekur) ning Mariliina Vilimaa von Uexküll ja Aili Suiste (asendusliikmed). Ühingu audiitoriks on Kätlin Moik. Mudilasringi esimene ametlik aastakoosolek toimub 27. septembril.

Teiseks, on muutused toimunud ka tegevuse sisulises küljes seoses juhendajate vahetusega. Eesti keelt hakatakse nüüd õpetama kahes grupis. Nõrgema eesti keele oskusega lastele hakkab eesti keelt õpetama Ingrid Vigel, kes on mitmetele lastevanematele juba tuttav eesti keele õpetaja Rootsi lasteaedadest. Vabalt eesti keelt rääkivate laste keelerikastamise tunniga jätkab Sirle Sööt.

Pisikeste laulujuhendajatena jätkavad Terje Möllits ja Tuulikki Bartosik. Keskmiste laulutundi hakkavad andma korda mööda Liiu Viru ja Terje Möllits. Epp Jaansoo asemel hakkab klaveril pisikeste ja suurte rühma saatma Hedy Viita ning asendajana jätkab Alar Haukanõmm akordionil. Suurte laulutund hakkab olema nüüd veidi teistmoodi. Esimeses osas lauldakse Liiu Viru juhendamisel lihtsamaid lastelaule ning teises osas hakkab Mariliina Vilimaa von Uexküll õpetama ühte keerulisemat laulu ühest muusikalist ning harjutatakse selle juurde liikumist ning esinemisoskust. Seepärast sai see tund omale nimeks „laulumäng“, et tegemist pole mitte ainult laulmisega ja mitte päris teatri tegemisega, kuid midagi selle vahepealset.

Käelise tegevuse ja kunstitundide tegemist jätkab Maire Vill üksinda. Tantsutundide asemel pakume väiksematel lastele võimalust vabalt koos vanematega mängida Eesti Lasteaia ruumides. Vanemate soovi korral moodustame ka keskmiste rühma lastest keeleõppe grupi, kellega siis mängulises vormis samal ajal keelt õpitaks Ingrid Vigeli juhendamisel. Huvi peaks selle vastu olema, sest nüüd on mitmed vanemad vastuse saanud oma Rootsi lasteaedadest, et lasteaiad ikkagi ei kavatse tellida eesti keele õpet. On see siis tingitud rahade nappusest või ei mahu eesti keel oma väiksuse poolest teiste õpetatavate kodukeelte hulka.

Lapsed jagatakse jätkuvalt kolme erinevasse vanusegruppi: suured 5-10a. ja keskmised 2,5-5a. ning pisikesed 0-2,5a. Kohtutakse iga teine pühapäev suurematega kell 10.00, keskmiste ja pisikestega 10.30. Tegevus kestab kuni 12.30-ni.

Palume kõikidel osaleda soovivatel peredel ära täita registreerimisankeedi, mille leiab Mudilasringi koduleheküljelt http://www.mudilased.se/ ning saata see siis e-postiga mudilasring@gmail.com. Samast leiate ka tegevuskava jm kasulikku.

Mudilasringi osavõtutasu on endine, makstes iga kord 40 kr pere eest ning sügishooaja eest ettemakstes 320 krooni (30 kr korra eest).

SIRLE SÖÖT

Eesti keele kursused algajatele ja edasijõudnutele

Eesti keele kursused ALGAJATELE kolmapäeviti kl 18.00-19.30
ja EDASIJÔUDNUTELE kolmapäeviti kl 19.45-21.15
Eesti Maja keldrisaalis, Walling 34 alates 30.septembrist.
õpetaja Uno Schultz.
Registreerimine hiljemalt 25. septembriks
keelekomisjon@gmail.com, 0703193819.

Rootsi keele intensiivkurused algajatele

Rootsi keele intensiivkursused algajatele 19.- 20. septembril
(10 akadeemilist tundi)
Eesti Maja keldrisaalis, Walling 34.
Ôpetaja Irina Ottenhag.
Registreerimine hiljemalt 15. septembriks
keelekomisjon@gmail.com, 0703193819.