25. märts 2009

Lastelaagrite konkursi tähtaeg on 10. aprill


Haridus- ja Teadusministeerium ja Sihtasutus Archimedes kuulutavad välja Rahvuskaaslaste programmi lastelaagrite konkursi.

Rahvuskaaslaste programmi lastelaagrite toetuse väljaandmise eesmärk on anda väliseesti lastele võimalus viibida ühe suve jooksul Eestis lastelaagris. Stipendiumide väljaandmist finantseeritakse Haridus- ja Teadusministeeriumi eelarvest, programmi korraldajaks on Sihtasutus Archimedes.

Stipendiumi võivad taotleda noored väliseestlased, kes pole vähemalt viimased 10 aastat Eestis alaliselt elanud. Igas laagris kehtib oma vanusepiirang, üldjuhul võivad kandideerida 8-14 aastased lapsed.

Rahvuskaaslaste programmi raames toetatakse osalemist järgmistes laagrites: Remniku laager, Taevakoja Noortelaager, Laoküla Merelaager, Lastelaager Fän Clab, Laulasmaa puhkekeskus ja Luunja noortelaager, või mõnes teises usaldusväärses eestikeelses laagris, kui see on põhjendatud (kui näiteks programmi poolt toetatavates laagrites vabu kohti ei ole või need ei meeldi). Lisainformatsiooni laagrite kohta ja taotlusvormi leiate siit. http://www.archimedes.ee/amk/index.php?leht=142

Toetusi määratakse ühe vahetuse jooksul ühes laagris osalemiseks. Toetusega kaetakse laagri osalemistasu. Stipendium ei kata üldjuhul sõidukulusid sihtkohta ja tagasi. Osalemistasu makstakse otse laagrikorraldajale originaalarve alusel.

Toetuse soovija peab esitama taotluse (vorm) Sihtasutusele Archimedes hiljemalt 10. aprilliks 2009. Taotlused võib saata elektroonselt: julia@archimedes.ee.Igal juhul originaaltaotlused tuleb saata järgmisel aadressil:Rahvuskaaslaste programm - lastelaagrid Sihtasutus ArchimedesKõrghariduse arenduskeskusKoidula 13 A10125 Tallinn

Otsuse teeb Hariduse- ja teaduseministeerium ning taotlused vaadatakse läbi üks kord aastas. Stipendiumi määramisel edastatakse taotlused laagrikorraldajatele. Sihtasutus Archimedes ei ole laagri korraldaja ning ei organiseeri reisi Eestisse ja tagasi. Reisi organiseerivad lapsevanemad või täiskasvanud saatja, kes lastega kaasa tuleb.

Juhul, kui valitud laagris ei ole võimalik osaleda, siis laagrit või vahetuseaega võib muuta poolte kokkuleppel. Selleks, et konkreetses laagris koht saada, peavad lastevanemad ise varakult laagris koha kinni panema. Stipendiumi määramisel maksab sihtasustus lapse eest arve alusel.
Täpsemat teavet saab Sihtasutuse Archimedes akadeemiliste mobiilsustoetuste keskuse konsultandilt Julia Duhilt telefonil (+ 372) 699 6496 ning e-posti aadressil :julia@archimedes.ee.

Kommentaare ei ole: